In veel (nieuwe) auto’s is tegenwoordig stuurwielbediening aanwezig. U bedient hiermee de standaard (ingebouwde) autoradio. Maar als u kiest voor een audio-upgrade voor beter geluid inclusief een nieuwe radio dan werkt de stuurwielbediening niet meer… Dat is jammer, want stuurwielbediening is comfortabel en veilig. U houdt uw ogen op de weg en de bediening is intuïtief.

Gelukkig is er een oplossing!

Door gebruik te maken van een stuurwielinterface kunt u de standaard stuurwielbediening leren communiceren met uw nieuwe (aftermarket) autoradio. De functies die u gewend bent vanaf uw stuur te bedienen (volume, zender ed.) werken met een stuurwielinterface precies zoals met de fabrieksradio!

Waarom een stuurwielinterface?

Comfort en Veiligheid, dat zijn de belangrijkste redenen om er voor te kiezen om ook uw nieuwe autoradio vanaf het stuur te bedienen. Tijdens het bedienen van uw radio houdt u uw ogen op de weg en uw handen aan het stuur.

Welk type stuurwielinterface werkt met mijn auto en autoradio?

Het type stuurwielinterface is afhankelijk van het merk en model auto. Op deze pagina vindt u een uitgebreid aanbod, selecteer aan de linkerkant in het filter het merk en model van uw auto. Vervolgens kiest u uit de resultaten de juiste interface. tip: kijk altijd in de product omschrijving of er eventuele uitzonderingen zijn, bijvoorbeeld icm versterkersystemen.

Hoe sluit ik een stuurwielinterface aan?

Uw nieuwe stuurwielinterface wordt met een ‘leadkabel’ verbonden met uw radio. Welke kabel u nodig heeft is afhankelijk van het type interface en het type radio. 

Een stuurwielinterface inbouwen

Het inbouwen van een stuurwielinterface is verreist enige ervaring. Onze technisch specialisten zijn u hierbij graag van dienst. Heeft u zelf de benodigde gereedschappen en kennis dan kunt u er voor kiezen om de installatie van de stuurwielinterface zelf uit te voeren. De producten zijn uiteraard voorzien van een (technische) handleiding.

Keuzehulp stuurwielinterface

Heeft u vragen over welk type interface voor uw auto en autoradio geschikt is of twijfelt u of uw stuurwielbediening door middel van een stuurwielinterface met uw nieuwe autoradio kan communiceren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze vestiging voor persoonlijk advies.